Τι είναι PDF Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 17 Ιούλιος 2010 22:20

Το «Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών»  είναι κοινωφελής, μη κερδοσκοπική, μη  κυβερνητική οργάνωση,με έδρα την Κέα του νομού Κυκλάδων. Τα μέλη του διαμένουν και δραστηριοποιούνται σε όλο τον κόσμο.

Το τεράστιο ενδιαφέρον του κοινού για τις εκδηλώσεις που σχετίζονται με τα παραμύθια και την λαϊκή προφορική παράδοση δημιούργησε ένα πιο οργανωμένο σύνολο  εκδηλώσεων που ονομάστηκε "Γιορτή Παραμυθιών".

Το Κέντρο, γεννήθηκε από την ανάγκη ύπαρξης ενός φορέα, ο οποίος έχοντας την επιστημονική και καλλιτεχνική κατάρτιση και την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας και της τεχνολογίας, να  αναλάβει την διοργάνωση της Γιορτής των Παραμυθιών, καθώς και  άλλων πολιτιστικών αλλά και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων, αναδεικνύοντας την πολιτιστική και πνευματική κληρονομιά και την ταυτόχρονη μετάδοση ιδεωδών, τα οποία συμβάλλουν στην ειρηνική συνύπαρξη τω λαών. Στόχος του Κέντρου είναι να τονώσει το ενδιαφέρον και την αγάπη του κόσμου,  για την αξία της πολιτιστικής κληρονομιάς, των λαϊκών δοξασιών και τη σημασία της  προστασίας της παράδοσης  των ελληνικών μύθων και παραμυθιών, συμβάλλοντας παράλληλα στη διάσωση και διάδοση τους.

Οι ιδρυτές του φορέα, είναι άνθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων, (Κοινωνικοί Ανθρωπολόγοι, Λαογράφοι, Θεατρολόγοι, Αφηγητές, Ηθοποιοί, Ζωγράφοι, Δημοσιογράφοι, Εκπαιδευτικοί κλπ).

 

fb_button125Γίνετε φίλοι μας στο Facebook

twitter-iconΑκολούθησέ μας στο Twitter

fb_button125Παρακολούθησέ μας στο Youtube


Με την υποστήριξη του Joomla!.
Warning: call_user_func() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'tdo' not found or invalid function name in /home/emythos/public_html/templates/themza_j15_74/html/pagination.php on line 153
Valid XHTML and CSS.