Τι είναι PDF Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 17 Ιούλιος 2010 22:20

Το «Κέντρο» είναι κοινωφελής, μη κερδοσκοπικός και μη κυβερνητικός οργανισμός.

Ένας από τους βασικούς  στόχους του είναι να  διασώσει, να αναδείξει και να διαδώσει μέσα από τις δράσεις του, την πολιτιστική και πνευματική κληρονομιά, τονώνοντας το ενδιαφέρον του κόσμου για τον πλούτο της λαϊκής παράδοσης, των μύθων, των θρύλων και των παραμυθιών.

Αναπτύσσει δράσεις πολιτισμικές και εκπαιδευτικές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό οι οποίες απευθύνονται σε άτομα όλων των ηλικιών.

Ιδιαίτερη επιδίωξη είναι η δραστηριοποίηση του σε περιοχές γεωγραφικά ή κοινωνικά μειονεκτούσες καθώς και η  ενίσχυση του διαπολιτισμικού διαλόγου και η μετάδοση ιδεωδών, τα οποία συμβάλλουν στην ειρηνική συνύπαρξη των λαών.

Από το 2008 λειτουργεί την πρώτη «Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης» στην Ελλάδα η οποία συνεργάζεται με εκπαιδευτικούς  καλλιτέχνες και επιστήμονες απ’ όλο τον κόσμο.

Το 2011  ίδρυσε τη δημιουργική ομάδα «ΜΥΘΟΣ» με την οποία υλοποιεί τις καλλιτεχνικές παραγωγές του.

Από το 2011 μέλη και συνεργάτες του Κέντρου σχεδιάζουν και υλοποιούν  σε σχολεία όλων των βαθμίδων το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πάμε σχολείο» και το 2015-2017 το πρόγραμμα «Ταξίδια Πολιτισμού» με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Ιδρύει και λειτουργεί από το 2014 το «Σπίτι των Παραμυθιών- Το Μουσείο Αλλιώς» στην Αθήνα.

Mε κύριο στόχο τη διάδοση της Αφήγησης και της πολιτιστικής κληρονομιάς οργανώνει, σχεδιάζει και υλοποιεί σε διαφορετικές γωνιές της Ελλάδας.

Εκδηλώσεις,

Φεστιβάλ,

Συνέδρια,

Ημερίδες,

Εργαστήρια

Οι ιδρυτές του φορέα, είναι άνθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων, (Κοινωνικοί Ανθρωπολόγοι, Λαογράφοι, Θεατρολόγοι, Αφηγητές, Ηθοποιοί, Ζωγράφοι, Δημοσιογράφοι, Εκπαιδευτικοί κλπ).

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 07 Σεπτέμβριος 2017 23:24
 

fb_button125Γίνετε φίλοι μας στο Facebook

twitter-iconΑκολούθησέ μας στο Twitter

fb_button125Παρακολούθησέ μας στο Youtube


Με την υποστήριξη του Joomla!.
Warning: call_user_func() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'tdo' not found or invalid function name in /home/emythos/public_html/templates/themza_j15_74/html/pagination.php on line 153
Valid XHTML and CSS.